Proradio vulkan Pakaja u Gvatemali

Izvor: B92, 04.Mar.2021, 10:06

Proradio vulkan Pakaja u Gvatemali

Vulkan Pakaja na 2.522 metara nadmorske visine, udaljen 20 kilometara od glavnog grada Gvatemale, ponovo je proradio u sredu.

"Vulkan Pakaja ima vrlo visok nivo aktivnosti, što je izazvalo erupciju strombolijskog tipa, sa snažnim eksplozijama", navodi se u saopštenju gvatemalskog instituta za seizmologiju vulkanologiju i meteorologiju, navodi agencija.

Rojters prenosi da za sada nije naloženo evakuisanje za oko 3.000 stanovnika koji žive u blizini.

Portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vladine agencije za upravljanje katastrofama, Dejvid de Leon, rekao je da timovi civilne zaštite proveravaju nekoliko objekata koji bi mogli da se koriste kao skloništa u slučaju povećane opasnosti od užarene lave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Proradio vulkan Pakaja u Gvatemali

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2021

Vulkan Pakaja na 2.522 metara nadmorske visine, udaljen 20 kilometara od glavnog grada Gvatemale, ponovo je proradio u sredu, uz izbacivanje užarene lave i oblake dima, a stručnjaci i vlasti pažljivo prate njegovu povećanu aktivnost zbog mogućih opasnosti za stanovnike obližnjih mesta, prenosi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.