Proradio signal MTS-a u Lešku i Jošanici

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 17:21

Proradio signal MTS-a u Lešku i Jošanici

Oko 5.000 korisnika ponovo ima signal

Signal MTS-a ponovo je proradio danas u Lešku i Jošanici, potvrđeno je za Kosovo onlajn u "Telekomu Srbija".

Oko 5.000 korisnika juče je ostalo bez MTS signala nakon incidenta u Leposaviću, zbog čega je protiv predsednika opštine Leposavić Ljuljzima Hetemija podneta krivična prijava zbog grubog kršenja službenog položaja

Generalni direktor "Telekom Srbija" Vladimir Lučić danas prepodne je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najavio da će ta kompanija alternativnim putem povezati dve bazne stanice na severu Kosova kako bi omogućili korisnicima MTS telefonije da opet imaju signal.

- Mi ćemo danas alternativnim putem povezati te dve bazne stanice koje su na severu i taj deo koji je od Leposavića do administrativne linije i ponovo vratiti signal mobilne telefonije - kazao je Lučić.

Podseća da je do kvara došlo namerno i ocenjuje da je došlo do velikog incidenta jer je došlo do namernog prekida signala MTS. Naglašava da su podneli krivičnu prijavu jer smatraju da je Hetemi grubo zloupotrebio službeni položaj i uništio privatnu svojinu. Kako navodi, to je uradio samo kako bi Srbima jer su Srbi prekinuo signal, a MTS-u jer je srpska kompanija.

I međunarodna zajednica je obaveštena, kaže Lučić i dodaje da se nadaju da će na isti način kao što su privodili Srbe zbog navodnih prekršaja i ovo ponašanje biti sankcionisano.

Srbija Danas/Kosovo-online

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.