Propisi protiv Stefanovog zdravlja

Izvor: B92, 03.Feb.2015, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propisi protiv Stefanovog zdravlja

Republički fond zdravstvenog osiguranja odbio je da na dalje lečenje uputi 23-godišnjeg Nišliju Stefana Stankovića.

On je ostao delimično paralizovan nakon što su ga huligani pretukli i izboli. Dobio je obrazloženje da je prošao zakonski rok za podnošenje zahteva.

Stefan je u novembru prošle godine pretučen i izboden nožem. Sada je u kolicima i potpuno mu je oduzeta jedna noga.

Lekari su mu preporučili nastavak lečenja u Ribarskoj banji. Taj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahtev niška filijala Fonda za zdravstveno osiguranje je odbila.

Saša Stanković, Stefanov brat, rekao je da je porodica Fondu podnela dve otpusne liste. Jednu nakon operacije na Klinici za grudnu hirurgiju, a drugu jedan mesec kasnije, kada je njegov brat nastavio lečenje na Klinici za fizikalnu medicinu. U međuvremenu, Saša je zbog infekcije, koju je zaradio u bolnici, morao da se leči kod kuće.

Narodni poslanik Dušan Milisavljević zatražio je u otvorenom pismu od direktora Republičkog fonda da omogući dalje Stefanovo lečenje. Kaže da je ovde prekršeno ustavom garantovano pravo pacijenta i Zakon o zdravstvenoj zaštiti.

U niškoj filijali Fonda za zdravstveno osiguranje kažu da kašnjenje nije osnovni razlog za to što je Stefanov zahtev odbijen.

Direktorka niške filijale RFZO Svetlana Milijić rekla je da je svima u interesu da Stefan nastavi lečenje, ali da propisi i zakoni moraju da se poštuju.

Stankovići kažu da ne žele da vrše pritisak na Fond i dodaju da imaju samo jedan cilj - da se Stefanu omogući nastavak lečenja, ne bi li ovaj mladić ponovo pokušao da stane na svoje noge.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.