Propao puč Amfilohija Radovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2018, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propao puč Amfilohija Radovića

Ustavno pitanje najverovatnije neće dobiti svoj epilog jer na predloge Ustavne komisije, kojom je predsedavao mitropolit Amfilohije, arhijereji imaju veliki broj primedaba

Opstanak srpskog naroda i pravoslavnih svetinja na Kosovu i Metohiji, budućnost južne srpske pokrajine, radna verzija novog crkvenog ustava, kao i stanje u eparhijama SPC najvažnije su teme o kojima se razgovara na Svetom arhijerejskom saboru SPC, koji je prošle nedelje počeo u Peć­ koj patrijaršiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a nastavljen je u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu. .

Pročitajte i:

Sveti arhijerejski sabor će se sigurno baviti i problemima u Makedoniji, gde se kanonskne priznata Makedonska crkva stavila pod patronat Bugarske pravoslavne crkve, kao i sve većim širenjem Raško-prizrenske eparhije u egzilu, na čijem se tronu nalazi raščinjen vladika Artemije. Očekuje se da na Saboru bude reči i o sve češćem devijantnom ponašanju pojedinih sveštenika i monaha, koji su se otuđili od naroda, diluju narkotike, bave se švaleracijom ili se za njihovo ime vezuje pedofilija.

Sigurno je da na ovom Saboru neće doći do promene Ustava SPC jer je radna verzija koju su pripremili mitropolit Amfilohije, episkopi Irinej (Bulović), dalmatinski Nikodim, braničevski Ignatije i penzionisani zahumsko-hercegovački Atanasije, mitropolit Jovan (Vraniškovski), kao i protojerej-stavrofor Zoran Krstić, protođakon Stanimir Spasović, dekan Pravnog fakulteta u Beogradu Sima Avramović, Nenad Milošević i Milan Andrić, kao i protojerej-stavrofor Velibor Džomić, naišla na veliki broj pismenih primedaba od arhijereja budući da su mnoga rešenja ocenjena kao loša..

Opširnije o tome šta donosi radna verzija Ustava SPC koju su pripremili mitropolit Amfilohije, episkopi Irinej (Bulović) i koja rešenja su ocenjena kao loša pročitajte u najnovijem broju Ekspresa, koji će se od petka naći u prodaji na kisocima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.