Propali pregovori o predizbornoj koaliciji BDZ i SDA Sandžaka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Feb.2016, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propali pregovori o predizbornoj koaliciji BDZ i SDA Sandžaka

Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZS) saopštila je večeras da su pregovori o predizbornoj koaliciji sa Strankom demokratske akcije (SDA) Sandžaka propali.

U saopštenju ove partije, bliske glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji Muameru Zukorliću, navedeno je da razgovori nisu uspeli jer su za SDA Sandžaka bili neprihvatljivi principi jedinstva Islamske zajednice i formiranje koalicije na svim nivoima.

"Za BDZS jedinstvena Islamska zajednica predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << stožerni princip pomirenja i jedinstva Bošnjaka, a koalicija na svim nivoima značila bi puno, a ne selektivno, pomirenje", navedeno je u saopštenju.

Ova stranka javnosti je predstavila i platformu koju je koristila za pregovore sa SDA Sandžaka, a koja se sastoji od sedam suštinskih i četiri formalna načela.

Među suštinskim načelima su jedinstvo Islamske zajednice, borba za rešavanje ustavnog statusa Bošnjaka, rešavanje statusa Sandžaka kao evropske prekogranične regije i ostvarivanje punog bošnjačkog nacionalnog pomirenja.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.