Propala porodična fotografija

Izvor: RTS, 03.Apr.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propala "porodična fotografija"

Iako je skup lidera zemalja G20 i održan da bi se postiglo jedinstvo u borbi sa svetskom ekonomskom krizom, u nečemu ipak nisu uspeli da budu jedinstveni - nisu mogli da se skupe za tradicionalnu "porodičnu fotografiju". Ni iz dva pokušaja.

Lideri zemalja Grupe 20 koji su prisustvovali samitu u Londonu, nisu uspeli da svi zajedno budu snimljeni za tradicionalnu "porodičnu fotografiju".

Jučerašnje fotografisanje, zakazano između doručka i početka plenarne sednice, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trebalo je da ovekoveči sve učesnike istorijskog samita.

Kada su se američki predsednik Obama i 20 "kolega" poređali na prvoj seansi, organizator je primetio da na fotografiji nedostaje kanadski premijer Stiven Harper, ali prekasno.

Ništa drugo im nije preostalo nego da organizuju novo slikanje. 

Dva sata kasnije, učesnici su se ponovo okupili, no, ovog puta su falili italijanski i indonežanski lideri - Silvio Berluskoni i Susilo Bambang Judhojono.

Nisu saopšteni razlozi izostanaka, a organizatori su naveli da su odustali od trećeg pokušaja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.