Propala akcija spasavanja, Al Kaida ubila taoce

Izvor: RTS, 06.Dec.2014, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propala akcija spasavanja, Al Kaida ubila taoce

Taoci Al Kaide, američki fotoreporter Luk Somers i južnoafrički nastavnik Pjer Korki ubijeni su u Jemenu, dok su oružane snage SAD-a pokušavale da ih oslobode.

Američki specijalci upali su u jedno selo na jugu Jemena pokušavajući da oslobode otetog fotoreportera Luka Somersa i nastavnika iz Južne Afrike Pjera Korkija, piše Njujork tajms.

Kada su pripadnici Al Kaide shvatili da je akcija spasavanja u toku, ubili su Somersa i Korkija, rekao je zvaničnik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << SAD-a.

Akcija se nesrećno završila, rekao je zvaničnik SAD-a.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama kaže da je operaciju, koju predvodi dvadesetak specijalaca, odobrio nakon što je utvrđeno da je Somerov život u opasnosti.

"Moja najveća odgovornost je da učinim sve da zaštitim građane Amerike", rekao je Obama.

Kako kaže, ova operacija samo će pojačati napore SAD da koristi svee svoje vojne obaveštajne službe, kao i diplomatske sposobnosti, da otete građane Amerike bezbedno vrati kući, gde god da se nalaze.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.