Propagandni list ID osvanuo na Amazonu

Izvor: B92, 07.Jun.2015, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propagandni list ID osvanuo na "Amazonu"

Primerci propagandnog lista Islamske države “Dabik” osvanuli su na sajtu “Amazon” i prodaju se za 27 funti, piše “Dejli mejl”.

Kako se navodi, na sajtu stoji i podatak da se “časopis” može poručiti uz besplatnu dostavu.

U nekoliko prethodnih brojeva objavljeni su tekstovi koji opravdavaju kidnapovanje devojaka, a uključuje i tekstove koje je, navodno, napisao zarobljenik iz Britanije Džon Kantli.

Kako se navodi, uz objavu stoji objašnjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se radi o listu koji promoviše džihad, kao i da sadrži fotografije i sve nove informacije o Islamskoj državi.

Ovakva objava je izazvala oštra negodovanja korisnika “Amazona”.

Kako je naveo BBC, primerci “Dabika” se online prodaju u Francuskoj, Nemačkoj, SAD-u, Italiji i Španiji.

Nema informacija o tome da li je kompanija “Amazon” direktno vezana, a mediji nisu uspeli da dobiju izjavu od čelnika ove kompanije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.