Propada muzička imperija EMI

Izvor: Vesti-online.com, 05.Feb.2010, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propada muzička imperija EMI

Prošlogodišnji gubici muzičke korporacije EMI procenjuju se na 1,8 milijardi funti zbog čega se ovom diskografskom gigantu izgleda sprema propast.

Muzička korporacija EMI, čije su trenutno najveće zvezde Robi Vilijams i "Coldplay“, prošlu godinu je završio s velikim gubitkom. Ovaj diskografski gigant ima skladišta puna CD-ova koje niko ne kupuje.

Analitičari BBC-ja tvrde da je EMI trenutno finansijski najslabiji od četiri najveća diskografa, pa su tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iznad njega Sony BMG, Universal Music Group i Warner Music Group.

Navodni razlog propadanja je činjenica da se EMI nije najbolje snašao u vremenu ilegalnog internet 'skidanja' i rasta prodaje singlova u odnosu na albume.

EMI je u poslednje vreme otpustio dve hiljade radnika, izgubio nekoliko velikih zvezda poput „Radioheada“, a spominju se i mutni poslovi od pre dve godine kada je tu diskografsku kompaniju banka „Citigroup“ prodala današnjem vlasniku, korporaciji "Terra Firma".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.