Pronašao mumiju na bakinom tavanu

Izvor: Vesti-online.com, 03.Avg.2013, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronašao mumiju na bakinom tavanu

Desetogodišnji Aleksandar Ketler iz Nemačke pronašao je na tavanu svoje bake stari sanduk u kome je bila mumija, koja podseća na egipatsku.

Stručnjaci istražuju da li je mumija, koja je bila u sarkofagu zajedno sa maskom smrti, posudom koju su koristili stari Egipćani za skladištenje uklonjenih organa i drugim predmetima, originalna egipatska relikvija, replika ili nešto sasvim drugačije.

Dečak je sanduk našao dok je pretraživao bakin tavan u mestu Dipholc >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na severu Nemačke.

Aleksandrov otac Luc Volfgang Ketler rekao je nemačkom dnevniku "Bild" da se seća da je njegov otac nabavio sanduk tokom putovanja u severnu Afriku pedesetih godina prošlog veka. Sve ukazuje na to da stariji Ketler nikada nije govorio o sanduku, niti šta je u njemu.

Ketler je naglasio da je slučaj prava misterija, ali i smatra da će istraga na kraju zaključiti da se radi o replici.

"Jedini način da se utvrdi šta je u pitanju je snimanje rendgenom", zaključio je Ketler i dodao da je mumija prebačena u Berlin, gde bi stručnjaci trebalo da izvrše neophodna ispitivanja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Dječak na bakinom tavanu pronašao mumiju?!

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Avg.2013

BERLIN - Desetogodišnji Aleksandar Ketler iz Njemačke pronašao je na tavanu svoje bake stari sanduk u kojem je bila mumija, koja podsjeća na egipatsku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.