Pronađeno 13 tela u Meksiku

Izvor: RTS, 09.Jan.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeno 13 tela u Meksiku

Meksička policija pronašla je tela 13 osoba pored jedne benzinske pumpe u državi Mičoakan. Na telima prikačene preteće poruke.

Policija je pronašla 13 tela pored jedne benzinske pumpe u gradu Zitakuaro na zapadu Meksika, u državi Mičoakan, izjavili su zvaničnici tužilaštva.

Portparol državnog tužilaštva Džonaton Aredondo je rekao da su tela bačena danas u blizini prodavnice na benzinskoj pumpi.

Ubice su na tela prikačile preteće poruke, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je portparol tužilaštva, ali nije želeo da otkriva sadržaj poruka, prenela je agencija AP.

U državi Mičoakan najaktivniji je kartel "Vitezovi Templari", pseudo-religijska banda koja se specijalizovala za proizvodnju sintetičkih droga, švercovanje narkotika, iznuđivanje i slične kriminalne aktivnosti.

Od 2006. godine kada je meksička vlada počela borbu protiv narko-kartela, poginulo je preko 45.000 ljudi, uglavnom civila.

Snage bezbednosti su uhapsile preko 120.000 pripadnika kriminalnih bandi, a oko 9.000 je osuđeno na dugogodišnje kazne zatvora. Ipak, američki mediji procenjuju da karteli imaju oko 100.000 ljudi u svojim redovima.

  

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.