Pronađeni ostaci većine nestalih tokom ratova devedesetih

Izvor: Blic, 13.Dec.2011, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeni ostaci većine nestalih tokom ratova devedesetih

Posmrtni ostaci više od dve trećine od 40.000 ljudi, koji su označeni kao nestali tokom ratova na Balkanu devedesetih godina, pronađeni su, a šansa da će da se razjasne preostali slučajevi je sve manja i manja, saopštila je danas Međunarodna komisija za nestale osobe (ICMP).

Skoro svi pronađeni su umrli u konfliktu koji je razorio bivšu SFRJ, saopštio je ICMP.

Ovo saopštenje je izdato nakon nedavnog sastanka zvaničnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije, koji su razmatrali mogućnost formiranja regionalnog popisa nestalih osoba kao i potrebu potpisivanja bilateralnih sporazuma.

ICMP planira da početkom 2012. godine organizuje zajednički sastanak predsednika država regiona sa namerom da se razmotre ova pitanja, a nešto kasnije tokom godine i regionalnu konferenciju.

Povezane vesti: Igmanska inicijativa: Sledi analiza zakona o imovinskim pravima Hrvatska: Džombić zloupotrebio rotaciona svetla na putu za Srbiju ICMP: Još oko 1.800 nestalih iz kosovskog sukoba File: Pitanje izbeglica najteže i najosetljivije Hrvatska: Bez ključnog dokaza za suđenje Paravinji

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

BIH: Nađeni ostaci većine nestalih

Izvor: B92, 13.Dec.2011

Sarajevo -- Pronađeni su posmrtni ostaci više od dve trećine od 40.000 ljudi, koji su označeni kao nestali tokom ratova na Balkanu devedesetih godina...Šansa da će da se razjasne preostali slučajevi je sve manja i manja, saopštila je danas Međunarodna komisija za nestale osobe (ICMP)...Skoro...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.