Pronađena ukradena Rembrantova litografija

Izvor: Blic, 16.Avg.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena ukradena Rembrantova litografija

Američka policija je saopštila da je pronadjena Rembrantova litografija ''Presuda'' iz 17. veka, koja je ukradena tokom vikenda na privatnoj izložbu u hotelu ''Ric-Karlston''.

Policija iz Los Anđelesa nije precizirala detalje u vezi sa pronalaskom i vraćanjem litografije, prenosi AP.

Predstavnik za medije policije u Los Anđelesu, Stiv Vajtmor, rekao je da su bar dve osobe bile uključene u krađu. Litografija vrednosti 250.000 dolara i dimenzija 28 sa 15 centimetara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bila je izložena u okviru privatne izložbe u hotelu ''Ric-Karlton''.

Vajtmor je rekao da je litografiju bilo lako ukrasti, jer je stajala na drvenom postolju, za koji nije bila pričvršćena. Rembrantova litografija je bila deo izložbe, koja je bila pod pokroviteljstvom instituta Linearis u San Francisku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.