Pronađena tri ukradena kantrimena

Izvor: Radio 021, 23.Avg.2014, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena tri ukradena "kantrimena"

Tragajući za vozilom koje je usmrtilo Luku Jovanovića na Brankovom mostu, policija je pronašla tri ukradena "kantrimena".

Policija je zbog saznanja da se radi o vozilu "mini moris", model "kantrimen", krenula sa proverama tih vozila, kao i sa privremenim oduzimanjem vozila koja liče, i koja bi mogla da dođu u obzir da su učestvovala u tome, kaže Borislav Kovačević iz Odeljenja za suzbijanje delikata na vozilima PU Beograd.

"Oduzeli smo četiri takva automobila, od ta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << četiri za tri smo utvrdili da su ukradena u inostranstvu... Ukradena su u Austriji i to u poslednjih mesec dana", kaže Kovačević koji dodaje da su kola na proveri.

Sva ova vozila imala su lažne papire, sa drugim brojem šasije, iako u samim vozilima broj šasije još nije prekucan. Sada se proverava da li su oni koji su vozila posedovali, takođe imali falsifikovana dokumenta. Najčešće i oni imaju falsifikovana dokumenta, osim samog vozila, i lična dokumenta - kao što su prijave boravišta ili radne vize. Nekada imaju falsifikovane lične karte, napominje Kovačević.

Iako su sva tri vozila ukradena u Austriji, i imala austrijske table, jedno vozilo je oduzeto ovde sa bugarskim tablicama, a dva sa italijanskim - što potvrđuje ovu priču sa falsifikovanjem, da bi se granica prešla, dodaje on. Policijskim žargonom, nisu sva tri vozila iz iste kuhinje, dakle nije ih prošvercovala ista kriminalna grupa.

Najviše kradenih automobila pronađenih u Srbiji dolazi iz Italije i Austrije, a najviše njih ima italijanska falsifikovana dokumenta, jer je provera tih papira najduža. Kantrimeni su skupi, ali su popularni "statusni simbol". Kada se šasija prekuca šverceri ih prodaju i za 20.000 evra iako su ukradeni.

U medijima se spekulisalo da i sporni kantrimen za kojim se traga ima lažne italijanske tablice. Ipak to je, kažu u policiji, samo pretpostavka koju je nemoguće potvrditi dok se ne nađe vozilo.

Stefanović: Milićeva nismo upozorili da pobegne

"Besmislene su tvrdnje da smo mi Marka Milićeva, koji je osumnjičen da je "kantrimenom" usmrtio Luku Jovanovića, objavljivanjem informacije gde je, upozorili da pobegne", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je rekao da nije bilo dovoljno dokaza, niti zahteva tužilaštva i suda za zadržavanje kada je Milićev napustio zemlju.

"Dan-dva ranije smo saslušavali njegovog rođenog brata i ljude iz njegovog okruženja. Oni su morali da budu saslušani da bi nam dali dovoljno dokaza. Šta mislite, da mu brat nije javio? Uz pomoć njih pribavili smo dovoljno dokaza za podizanje krivične prijave", rekao je Stefanović.

Na pitanje da li to znači da mu je, kada je na pres konferenciji objavio njegovo ime, ostalo samo da se moli da će Milićev ostati u Turskoj, ministar je odgovorio negativno.

"Ne. Posedujemo i druge podatke, ali to zbog istrage ne možemo da iznesemo u javnost. Uvek smo nekoliko koraka ispred onog što se objavi u pojedinim medijima", rekao je Stefanović za Kurir.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.