Pronađena tela sedmorice zatvorenika u zatvoru u Ekvadoru

Izvor: B92, 23.Okt.2021, 21:46

Pronađena tela sedmorice zatvorenika u zatvoru u Ekvadoru

Zatvorska uprava Ekvadora SNAI saopštila je danas da su tela sedmorice zatvorenika pronađena u zatvoru Penitensijari del Litoral.

U tom zatvoru je prošlog meseca u sukobu između bandi poginulo 119 ljudi.

Sedam tela pronađeno je u zatvoru Penitensijari del Litoral, koji se nalazi u južnom gradu Gvajakilu, preneo je Rojters.

Tela zatvorenika nađena su u paviljnu koji se koristi za bračne posete, saopštila je SNAI.

U saopštenju se dodaje da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SNAI na slučaju radi zajedno sa policijom i tužiocima.

Predsednik Ekvadora Giljermo Laso proglasio je prošlog meseca vanredno stanje za zatvorske ustanove u zemlji kako bi povećao dostupnost resursa i poboljšao kontrolu unutar zatvora, navodi Rojters.

Zvaničnici kažu da bande imaju saveze sa transnacionalnim kriminalnim grupama i da se bore međusobno oko puteva za trgovinu drogom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BORBE BANDI VAN KONTROLE: Pronađena tela sedmorice zatvorenika u paviljonu za bračne posete

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2021, 00:44

Zvaničnici kažu da bande imaju saveze sa transnacionalnim kriminalnim grupama i da se bore međusobno oko puteva za trgovinu drogom..Zatvorska uprava Ekvadora SNAI saopštila je danas da su tela sedmorice zatvorenika pronađena u zatvoru Penitensijari del Litoral, u kojem je prošlog meseca u sukobu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.