Pronađena tela 100 imigranata

Izvor: RTS, 01.Apr.2009, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena tela 100 imigranata

Libijske vlasti do sada su pronašle tela sto ljudi, koji su se utopili kada je blizu te zemlje potunuo brodić prepun imigranata na putu ka Evropi. Straža uspela da spase oko 350 oosoba sa drugog brodića kome je otkazao motor.

Libijske vlasti su dosada pronašle tela 100 imigranata koji su se utopili kada je blizu te zemlje potonuo brodić kojim su pokušavali da se dokopaju Evrope.

"More je kasno sinoć izbacilo na obalu 77 tela migranata, a prethodno su pronađena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 23 tela", izjavio je Rojtersu jedan libijski zvaničnik.

Nesreća se dogodila kada se trup broda probušio, nakon isplovljavanja nedaleko od luke u Tripoliju.

Na brodiću, koji se prevrnuo, a koji je mogao da prevozi 75 putnika, bilo je 365 migranata, uglavnom Somalijaca, Nigerijaca, Eritrejaca, Alžiraca, Marokanaca, Kurda, Palestinaca i Tunižana.

To je bilo jedno od četiri plovila s imigrantima koja su u noći između subote i nedelje krenula iz Libije za Italiju.

Drugom brodiću je otkazao motor u blizini libijske obale, a libijska obalska straža je uspela da spase oko 350 migranata, među kojima je bilo žena i dece.

"Što se tiče preostala dva broda, imamo informacije da je jedan od njih bezbedno stigao u Italiju, dok je drugi, prema najnovijim saznanjima, napustio vode Libije i primećen blizu Malte", izjavio je libijski zvaničnik.

Libija je tranzitna zemlja, ali i krajnja destinacija za mnoge afričke imigrante, kojih u toj zemlji, kako se procenjuje, ima između milion i milion i po.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.