Pronađena odlikovanja Jovanke Broz

Izvor: Večernje novosti, 24.Maj.2014, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena odlikovanja Jovanke Broz

ORDENjE Jovanke Broz koje je najverovatnije ukradeno za vreme sahrane, 26. oktobra prošle godine, ponovo se nalazi u Kući cveća, a porodica i SUBNOR će ga preuzeti u ponedeljak, saznaju „Novosti“. Medalje je, naime, pre dvadesetak dana neko vratio na isto mesto sa kojeg su ukradene. U pitanju su tri ordena pozajmljena od SUBNOR-a, tačnije od Milana Surle iz Šeste ličke divizije - dva ordena za hrabrost i jedna partizanska spomenica, koji su bili izloženi na plišanom jastučetu pored odra za vreme sahrane. Tu su i orden jugoslovenske zvezde sa zlatnim vencem i medalja borca. Nestanak je otkriven tri dana posle sahrane, kada je porodica otišla u Kuću cveća po to ordenje.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Pronađena odlikovanja Jovanke Broz

Izvor: B92, 24.Maj.2014

Beograd -- Ordenje Titove udovice,koje je najverovatnije ukradeno za vreme sahrane, 26. oktobra prošle godine, ponovo se nalazi u Kući cveća, saznaju "Novosti"...Prema pisanju ovog beogradskog dnevnika, porodica i SUBNOR će ga preuzeti u ponedeljak...Medalje je, naime, pre dvadesetak dana neko vratio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.