Pronađena dva tela i ostaci aviona

Izvor: Vesti-online.com, 26.Sep.2010, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena dva tela i ostaci aviona

Spasilačke ekipe pronašle su dva tela i ostatke nestalog poljskog sportskog aviona u blizini Budačke Rijeke kod Karlovca, saopštila je hrvatska Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Reč je o malom poljskom avionu dvosedu koji je poleteo sa aerodroma u Mađarskoj i preko Hrvatske leteo prema Italiji, u Ankonu.

U nesreći su stradala dvojica poljskih državljana - Andrej Domanski (43) i Andrej Karakovjak (42). Obdukcija će biti obavljena u Oppštoj bolnici u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Karlovcu, iako se sa sigurnošću zna njihov identitet.

Dinko Vodanović, glavni istražilac za avionske nesreće, rekao je da je letelica češke proizvodnje potpuno smrskana, ali da je o uzrocima nesreće prerano govoriti.

Ostaci letelice biće prevezeni u tehničku bazu zbog istrage, u kojoj će učestovati i predstavnici proizvođača iz Češke.

"Da bismo došli do uzroka nesreće, osim te istrage potrebno je videti plan leta u celosti i preslušati sve razgovore tokom leta", rekao je Vodanović za "Večernji list".

On je potvrdio da su dve letelice krenule iz Praga put Mađarske, a potom preko Hrvatske u italijanski grad Famo. Jedna je srećno stigla, druga je skončala nedaleko Krnjaka i Budačke Rijeke, tridesetak kilometara od Karlovca.

Načelnik karlovačke policije Josip Ćelić rekao je da ima očevidaca nesreće, koji tvrde da su navodno videli avion a potom čuli eksplozije.

Na mestu događaja je i poljski konzul.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje dojavu o nestanku aviona dobila je u subotu oko 15.30 časova.

Hrvatski mediji javili su ranije da su dva mala aviona letela u paru do Italije, te da je jedan od njih nestao sa radara. Mediji navode da je loše vreme, najverovatnije, razlog pada aviona.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.