Izvor: Nezavisne Novine, 25.Maj.2018, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena druga crna kutija

HAVANA - Kubanski istražioci pronašli su uređaj za snimanje podataka o letu u ostacima putničkog aviona koji se srušio prije sedam dana, kada je poginulo 113 ljudi, a dvije osobe preživjele, javila je državna televizija.

Ranije je pronađen uređaj za snimanje razgovora u kokpitu. Istražiocima su u potrazi za drugom crnom kutijom pomogli video snimci koje su napravili putnici i lokalni mještani, kao i njihova svjedočenja.

Ovi uređaji su ključni za utvrđivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << razloga pada avona starog 39 godina na polje južno od Havane ubrzo poslije poslijetanja. Avion se potom zapalio.

"Boing 737" koristila je državna kompanija "Kubana", a zakupila ga je od malo poznate meksičke firme "Damoh". Avion je bio na letu iz Havane prema istočnom gradu Olguin.

Sto žrtava su Kubanci, sedam Meksikanci, dvije Argentinci, a dvije nastradale osobe su iz zapadne Sahare.

Istragu vodi Kuba, a pomažu joj stručnjaci iz Meksika i SAD.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

AVIONSKA NESREĆA NA KUBI Pronađena druga crna kutija

Izvor: Blic, 25.Maj.2018

Kubanski istražioci pronašli su uređaj za snimanje podataka o letu u ostacima putničkog aviona koji se srušio pre sedam dana, kada je poginulo 113 ljudi, a dve osobe preživele, javila je državna televizija. Ranije je pronađen uređaj za snimanje razgovora u kokpitu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.