Pronađen mrtav ministar Bosansko-podrinjskog kantona

Izvor: Blic, 15.Maj.2010, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen mrtav ministar Bosansko-podrinjskog kantona

U akumulacionom jezeru Hidroelektrane Višegrad kod Međeđe danas je u čamcu pronađeno beživotno telo ministra za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bosansko-podrinjskog kantona Vladimira Nedimovića (55), potvrdila je Srni portparol CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Ona je navela da su telo u čamcu pronašli stanovnici Međeđe, opština Višegrad, jutros u 11.30 časova.

"Čamac je izvučen na obalu, a uviđaj je u toku. Na telu su vidljive povrede >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << glave, a na čamcu veće oštećenje izazvano udarcem. Pre obdukcije ne može se reći da li je reč o nesrećnom slučaju ili ubistvu, mada neke indicije ukazuju da je, ipak, reč o nesreći", rekla je Tešićeva.

Komandir Policijske stanice u Višegradu Zoran Uščumlić rekao je da je Nedimovićeva porodica iz Goražda, gde je živeo, policiju obavijestila da se sinoć nije pojavio kod kuće, kako je obećao.

On je dodao da će tačan uzrok smrti biti poznat nakon istrage, ali da se pretpostavlja da je Nedimović nastradao usled prebrze vožnje u svom gliseru, kada je, verovatno, njim udario u stijenu.

"Na telu Nedimovića zapaženi su lomovi kostiju, a i gliser je oštećen", rekao je Uščumlić.

Vladimir Nedimović obavljao je drugi mandat kao kantonalni ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline. Živio je u Goraždu sa majkom, suprugom i dvoje dece, a imao je i vikednicu u Međeđi na drinskom jezeru, gde je i nastradao.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.