Pronađen džinovski piton od 5 metara

Izvor: Vesti-online.com, 14.Avg.2012, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen džinovski piton od 5 metara

Džinovski burmanski piton ikad viđen u američkoj državi Floridi uhvaćen je u Nacionalnom parku Everglejds. U telu zmije, duge 5,18 metara i težine 74 kilograma, pronađeno je 87 jaja, što se, takođe, veruje da je rekord.

Naučnici vrše autopsiju džinovskog pitona

 

Ovi burmanski pitoni krive se za drastičan pad broja sisara u Everglejdsu. Naučnici kažu da poslednje otkriće pokazuje koliki su primat preuzele ove zmije, čija je postojbina jugoistočna >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Azija.

 

"Ovo znači da ove zmije ništa ne može zaustaviti, mogu dugo da žive i prirodni svet je u opasnosti", rekao je Kenet Krisko, iz Muzeja istorije prirode na Floridi.

 

U sebi je imao 83 ovakva jaja

 

On je dodao da će perje koje je pronađeno u utrobi zmije pomoći da se identifikuje vrsta hrane koju jedu. "Zmija ove dužine može da pojede šta god hoće", rekao je on.

 

Pitoni ubijaju svoj plen obmotavanjem oko žrtve i gušenjem. Poznato je da mogu da progutaju životinju veličine jelena i aligatora.

 

Nakon naučne analize zmija će biti izložena u muzeju u kampusu Univerziteta Florida pet godina prije vraćanja u muzej Nacionalnog parka Everglejds.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ogromni burmanski piton pronađen na Floridi

Izvor: B92, 14.Avg.2012

Naučnici floridskog univerziteta uhvatili su u divljini dinovskog burmanskog pitona, za koga se veruje da je rekorder po dužini...Piton dužine 5,18 metara , težine 74 kilograma i sa takođe rekordnih 87 jaja u utrobi uhvaćen je u Nacionalnom parku Everglejds. Burmanski pitoni su okrivljeni za drastičan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.