Pronađen deo oštećenog spomenika balerini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2012, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen deo oštećenog spomenika balerini

NOVI SAD -

Juče ukradeno stopalo sa spomenika balerini Marini Olenjinoj ispred Srpskog narodnog pozorišta, pronašla je danas Komunalna policija u snegu u centru grada.

Počinioci tog vandalskog čina još nisu poznati, a spomenik bi trebalo uskoro ponovo da zasija punim sjajem, za šta će se pobrinuti vajar Laslo Silađi.

Jovanović: Pomoću video-snimka pronaći počinioce

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović zatražio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je danas od Javnog preduzeća "Informatika" da dostave video zapis s kamere u centru Novog Sada, kako bi što pre bili pronađeni oni koji su oštetili spomenik balerini Marini Olenjinoj.

Jovanović je najoštrije osudio skrnavljenje mermerne statue osnivačice Baleta Srpskog narodnog pozorišta i zatražio od nadležnih organa da uhvate i kazne počinioce tog vandalskog čina, navedeno je u saopštenju skupštinske informativne službe.

"Oni koji su dali sebi za pravo da da oštete spomenik Marini Olenjinoj, sigurno nemaju pojma da je reč o ženi koja je zadužila Novi Sad i svojim radom doprinela afirmaciji našeg grada", naveo je Jovanović.

Gojković: Policija da otkrije vandale

Kandidat Ujedinjenih regiona Srbije (URS) za gradonačelnika Novog Sada Maja Gojković zatražila je danas da policija što pre otkrije vandale koji su uništili spomenik balerini Marini Olenjinoj, osnivaču baleta Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Gojkovićeva traži od gradonačelnika Igora Pavličića i drugih gradskih čelnika da od Javnog preduzeća "Informatika" preuzmu snimak jedne od kamera u centru grada i da ga dostave policiji, navedeno je u saopštenju Narodne partije, članice URS.

"Ako to preduzeće Novosađanima nezakonito uzima 30 dinara mesečno za video nadzor, onda snimci kamera u gradu treba da se koriste za očuvanje bezbednosti Novosađana i novosadske imovine", smatra Gojkovićeva.

Nepoznate osobe su, u noći između 21. i 22. februara, odlomile i oodnele deo noge sa te statue.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snimljeni vandali koji su oštetili spomenik Marine Olenjine

Izvor: Radio 021, 23.Feb.2012

Snimak oštećenja spomenika balerini Marini Olenjinoj ispred Srpskog narodnog pozorišta zabeležile su nadzorne kamere i on će biti prosleđen nadležnim službama, saopštila je Informatika.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.