Izvor: Nezavisne Novine, 13.Apr.2014, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promovisane »Istorijske sveske«

ANDRIĆGRAD - U Andrićgradu danas je promovisan četvrti broj "Istorijskih svesaka", u izdanju Istorijskog odjeljenja Andrićevog instituta, koji je posvećen nedovoljno istraženoj temi rada bolnice u Valjevu 1914. i 1915. godine, kao jedinstvenom primjeru humanizma, ne samo u Prvom svjetskom ratu, veći i u istoriji ratovanja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Valjevska bolnica 1914. primer humanizma

Izvor: RTS, 13.Apr.2014

Srpski lekari u bolnici u Valjevu 1914. i 1915, zajedno sa srpskim ranjenicima, lečili i oko 3.000 austrougarskih vojnika obolelih od pegavog tifusa. Samo 10 kilometara dalje austrougarski vojnici činili stravične zločine nad srpskim življem, kaže direktor Ahriva Srbije prof. Miroslav Perišić...U...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.