Promovisana knjiga Nila Fergusona Kisindžer: 1923-1968. - Idealista

Izvor: Blic, 14.Jun.2016, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promovisana knjiga Nila Fergusona "Kisindžer: 1923-1968. - Idealista"

Promocija knjige britanskog istoričara Nila Fergusona "Kisindžer: 1923-1968. - Idealista", održana je danas u Beogradu.

Promociju knjige organizovao je Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD).

- Hvala svima koji su došli. Radujem se Beogradu, divno se provodim ovde. Ovo je samo prvi deo moje biografije o Kisindžeru, jedne od najfascinantnijih političkih ličnosti 20.veka. Nastavak tek sledi - rekao je Ferguson.

Okupljenim gostima se, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pored autora knjige Nila Fergusona, obratio i osnivač CIRSD-a Vuk Jeremić.

-Nil je čovek koji fantastično poznaje situaciju u SAD, te je zbog toga možda i najbolji čovek za autora biografije jednog od najvećih Amerikanaca-Henrija Kisindžera - rekao je Jeremić.

On je otkrio da je Ferguson prvobitno odbio Kisindžera, koji je želeo da baš Ferguson bude njegov biograf.

- Prvobitno sam ga odbio. Prvo, znao sam da je to ogroman posao. Drugo, kritike. Imao sam viziju katastrofalnih kritika na moj račun u Gardijanu. Kisindžer mi je samo rekao: baš šteta. A taman sam pronašao 150.000 kutija s dokumentima iz perioda kada sam bio ministar spoljnih poslova. Odmah sam se predomislio - istakao je Ferguson i nasmejao okupljene.

Fergusonova knjiga oslikava put Henrija Kisindžera od traumatičnog detinjstva u nacističkoj Nemačkoj do najviših pozicija vlasti u SAD i statusa jednog od najčuvenijih američkih državnih sekretara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.