Promocija verskog turizma

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jul.2018, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija verskog turizma

Obilaskom manastira Bukovo, u Negotinu su počeli tradicionalni Dani dijaspore. Tema ovogodišnjeg skupa dijaspore su mogućnosti razvoja verskog turizma, pa će učesnici trodnevnog skupa imati mogućnost da obiđu i manastir Vratna, ali i brojna druga kulturno-istorijska obeležja Negotina i okoline.

- Zahvaljujući monaštvu manastira Bukovo imali smo priliku da obiđemo njihovu vinariju gde se proizvode neka od najkvalitetnijih vina u ovom kraju, koja su već ovenčana evropskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i svetskim nagradama za kvalitet - ističe Borivoje Krekulović, predsednik udruženja Dijaspora istočne Srbije koja je organizator manifestacije.

Dijaspora u Negotinu ovih dana ima poseban tretman.

Primio ih je predsednik opštine, a u planu je u okrugli sto na ključne teme koje muče srpsku dijasporu: bezbednost, zdravstvena zaštita, ali i apel da se u Negotinu otvori Kancelarija za dijasporu i potencijalne investitore, koja bi na najbrži način uvezivala otadžbinu i rasejanje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.