Promocija stripa Konstantinovo raskršće

Izvor: Blic, 22.Maj.2012, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija stripa "Konstantinovo raskršće"

Bestseler "Konstantinovo raskršće" dobio je svoju strip adaptaciju koje će večeras u 19 sati biti predstavljena u velikoj sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu. Stripove će na promociji potpisivati pisac i scenarista Dejan Stojiljković i crtač Dragan Paunović, a u Srećnoj galeriji SKC-a biće izložene originalne table iz stripa.

Po motivima bestselera Dejana Stojiljkovića "Konstantinovo raskršće", najčitanijeg romana u srpskim bibliotekama u prethodne dve godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << objavljen je prvi od tri dela grafičkog romana, naslovljen "Kraljevstvo krvi".

Ovo je prva strip adaptacija jednog književnog dela u istoriji srpske kulture.

Scenario je uradio sam pisac Dejan Stojiljković, čiji novi roman "Duge noći i crne zastave” ponovo obara rekorde u prodaji.

Za vizuelni aspekat dela zaslužan je Dragan Paunović, čiji je prvi strip album "Družina Dardaneli” bio najprodavaniji domaći strip u 2011. godini, a našao se i na prestižnoj listi najboljih svetskih stripova na sajtu britanskog kritičara Pola Graveta.

Povezane vesti: Promocija knjige "Duge noći i crne zastave" Strip proleće na Adi Ciganliji

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.