Promenite svoje navike: Ne nosite nakit dok vreba virus

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Mar.2020, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promenite svoje navike: Ne nosite nakit dok vreba virus

Stručnjaci upozoravaju da narukvice i prstenje onemogućavaju efikasno pranje ruku, pa bi bilo bolje da ih ne nosite dok traje virus.

Da li znate koliko nakit na rukama loše utiče na higijenu i zdravlje?

Istraživanje obavljeno na univerzitetu u Džordžiji pokazalo je da osobe koje nose nakit ne održavaju dovoljno dobro higijenu, jer koža ispod nakita ne može da se dezinfikuje i postaje idealna podloga za razvoj bakterija. Ranije studije su utvrdile da osobe koje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nose prstenje imaju više bakterija na rukama posle korišćenja dezinfekcionih sredstava, od onih bez nakita. Ali nije dovoljno samo da skinete nakit i operete ruke.

Ako na nakitu postoje bakterije, a vi ga opet stavite posle pranja, vaše ruke će ponovo biti zaražene - smatra stručnjak za zdravlje Lusi Vilson. - Ukoliko ne želite da ga dezinfikujete, nemojte ni da ga skidate. Za one koji ne mogu sebe da zamisle bez nakita, stručnjaci preporučuju da, uz pranje ruku sapunom i toplom vodom, operu i nakit. Ali nikako dezinfekcionim sredstvom, jer biste tako mogli da ga uništite.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.