Izvor: Piplmetar.rs, 16.Okt.2023, 18:30

Promenio sve boje: Saša Popović DOBIO TUŽBU OD 45.000 EVRA!

Kompozitor Goran Ratković Rale je, prilikom davanja poslednjeg intervjua, obelodanio da je svojevremeno plagirao pesmu nemačkog sastava Ramštajn kada je radio numeru „Preko“ za pevačicu Indiru Radić, a kako je taj album izdat za „Grand“ produkciju tužba je stigla na adresu tadašnjeg direktora Saše Popovića.
Saša Popović (Foto: Ringier/Zoran Lončarević) • >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Zoran Lončarević / Ringier


– Jao, to je bilo 2002. Uradio sam ceo album za Indiru. Za jednu pesmu uzmem ja sempl (deo pesme) od Ramštajna i mi izdali taj album. Naravno da nisam tražio nikakvu dozvolu, to u to vreme nije postojalo, niti sam ja očekivao da će neka svetska faca da čuje pesmu Raleta i Indire – prisetio se Goran za Kurir.
Indira Radić (Foto: Ringier/Ilija Božinović)
– I dešava se situacija da je album krenuo i mene zove Saša i viče: „Čije si pesme krao? Ko je taj Ramštajn?“ I meni sve jasno! Kažem: „Šta je bilo, pa ne mogu ja tebi da dajem informacije gde nalazim inspiraciju.“ On kaže: „Dobio sam tužbu od Ramštajna.“ Odem do studija i kažem Saletu: „Smiri se, sve ću ja to da rešim“ – dodao je Ratković.
Ramštajn (Foto: Ringier/Aleksandar Stanković)
– Onda sam preuzeo odgovornost na sebe. I oni su, kao što sam već rekao, tražili ludački iznos od 45.000 evra. U to vreme na ovim prostorima ta suma je bila nemoguća, pa i sad nije ništa bolje, ali tad tek. I mi se na kraju dogovorili da oni dobiju deseti deo zarade i to se tako završilo. Ali prepao sam Popovića tad kao niko nikad – zaključio je Rale.
Goran Ratković Rale (Foto: Screenshot TV Grand)
Šta je Goran Ratković Rale, sa druge strane, ispričao o pevačici Goci Božinovskoj pogledajte u odvojenom tekstu: „Kad ju je Šijan izbacio iz kuće, jadnica Goca Božinovska je prosila i moljakala za tezge!“ Koleginica raskrinkala pevačicu, a i dobar deo estrade…
Opširnije
Izvor: PulsOnline.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Saši Popoviću stigla tužba od "Ramštajna"

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Okt.2023, 12:35

Kompozitor Goran Ratković Rale je otkrio da je svojevremeno plagirao pesmu nemačkog sastava Ramštajn kada je radio numeru "Preko" za pevačicu Indiru Radić, a kako je taj album izdat za "Grand" produkciju, tužba je stigla na adresu tadašnjeg direktora Saše Popovića.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.