Izvor: Blic, 25.Avg.2010, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promene u regionu

U regionu se stvari ipak pomeraju. Evo primer iz susedne nam Hrvatske. Tamo je popularna voditeljka Dnevnika HTV-a Dijana Čuljak Šelebaj u razgovoru sa predsednikom opštine Omiš žestoko uvredila građane Bosne i Hercegovine rekavši da „ništa ne troše, ne zauzimaju apartmane, a zapravo zauzimaju mesto na plaži koje pritom nisu ni platili“.

U neka druga (da ne kažemo davna) vremena, sve bi se na kraju svelo na par kritika iz Bosne i nalaženje opravdanja od strane novinara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i njenih šefova. Ovoga puta, novinarka je samoinicijativno uputila izvinjenje. „Sigurno se to moglo spretnije formulisati, izvinjavam se ako sam bilo koga uvredila", saopštila je Dijana Čuljak Šelebaj.

Možda ovo i nije najbolji primer, ali jasno govori o dve stvari. Prvo, problema ima i biće ih. Drugo, problemi su počeli da se rešavaju na civilizovan i prihvatljiv način. Za početak i nije loše.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.