Izvor: B92, 23.Dec.2009, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promene u MUP-u

Beograd -- Na čelo Službe MUP Srbije za otkrivanje ratnih zločina postavljen je Dejan Marinković, a dosadašnji načelnik je premešten na drugo mesto, piše "Danas".

Kako ovaj list navodi, dosadašnji načelnik te službe Aleksandar Kostić biće premešten na drugo radno mesto u MUP Srbije. Marinković je pre imenovanja radio u obaveštajnom odeljenju Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).

Zasad nisu poznati razlozi smene na čelu te službe. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Služba za otkrivanje ratnih zločina deo je tima čiji je zadatak potraga za haškim beguncima - Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem.

Inače, o smeni Kostića se i ranije spekulisalo i to nakon formiranja sadašnje vlade, a kao razlog tada je pominjan sukob sa pojedinim predstavnicima Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Kostić je bio načelnik Službe za otkrivanje ratnih zločina od 2006. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.