Prolećno zasedanje parlamenta

Izvor: RTS, 07.Mar.2013, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prolećno zasedanje parlamenta

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaju o predloženim zakonima o efikasnom korišćenju energije, o ratifikaciji sporazuma Vlada Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata u oblasti infrastrukture i odbrane i potvrđivanju sporazuma sa Rusijom.

11.16 - Ministarka energetike Zorana Mihajlović obrazlaže Predlog zakona o efikasnom korišćenju energije i sporazuma o isporukama prirodnog gasa iz Rusije u Srbiju.

10.18 - Intoniranjem himne "Bože pravde", u Skupštini Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << počelo redovno prolećno zasedanje. Na početku sednice poslanička pitanja.

U Skupštini Srbije počelo je redovno prolećno zasedanje. Pre početka sednice intonirana je himne "Bože pravde", a na ulazu u Dom Narodne skupštine poslanike je dočekala jedinica garde Vojske Srbije.

Na dnevnom redu sednice nalazi se više zakonskih predloga, među kojima i potvrđivanje sporazuma o saradnji sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u oblasti infrastrukture, odbrane i namenske industrije.

Poslanici će raspravljati i o potvrđivanju dva sporazuma sa Rusijom: o isporukama prirodnog gasa iz Rusije u Srbiju i o odobrenju državnog izvoznog kredita Vladi Srbije.

Na dnevnom redu prve sednice redovnog prolećnog zasedanja su i vladini Predlozi zakona o efikasnom korišćenju energije i o posebnim uslovima za upis prava svojine na objektima izgrađenim bez građevinske dozvole.

Poslanici su, na početku sednice, postavljali poslanička pitanja Vladi Srbije.

Sporazum Srbije i Ujedinjenih Arpaskih Emirata o saradnji u oblasti odbrane potvrđen je na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije. Za danas je zakazana i sednica skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Imamo 1,3 mil. nelegalnih objekata

Izvor: B92, 08.Mar.2013, 08:31

Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije počeli raspravu o predlozima zakona o posebnim uslovima za upis prava svojine na objektima izgrađenim bez građevinske dozvole...Predlog zakona poslanicima obrazlaže ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić, koji je izjavio da je Srbija prva zemlja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.