Proleće počinje u utorak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2018, 05:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proleće počinje u utorak

Proleće će početi u utorak, 20. marta, u 17 sati i 15 minuta, saopštilo je sinoć Astronomsko društvo "Ruđer Bošković".

U isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen.

Na dan početka proleća Sunce u Beogradu izlazi u 5 časova i 41 minut, a zalazi u 17 časova i 50 minuta, što znači da će obdanica trajati 12 sati i 9 minuta, a noć 11 sati i 51 minut.

Na dan prolećne ravnodnevnice obdanica i noć nisu jednake dužine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer Zemlja poseduje atmosferu, koja prividno uzdiže Sunce iznad horizonta, objašnjavaju iz društva.

Oni podsećaju i da se u noći između subote i nedelje, 24. i 25. marta, prelazi na letnje računanje vremena kada kazaljke na satu treba pomeriti jedan sat unapred.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.