Prolaz samo onima koji traže azil u Austriji i Nemačkoj

Izvor: Press, 20.Jan.2016, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prolaz samo onima koji traže azil u Austriji i Nemačkoj

Migranti koji ne izraze zahtev da azil traže na teritoriji Austrije i Nemačke, od danas neće moći da prođu kroz teritoriju Srbije, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.
         "Od danas na osnovu odluke austrijske vlade, koja nam je dostavljena preko vlada Slovenije i Hrvatske, migranti neće moći da nastavljaju svoje kretanje ako nisu izrazili >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nameru za traženje azila na teritoriji Austrije i Nemačke", rekao je Vulin novinarima prilikom obilaska privremenog Prihvatnog centra za migrante u Adaševcima.
Vulin, koji je predsednik Radne grupe za rešavanje mešovitih migracionih tokova, objasnio je da migranti koji traže druge zemlje i koji svoju nameru o azilu hoće da izraze na teritoriji druge zemlje, neće moći da pređu teritoriju Hrvatske, Slovenije, Austrije, a samim tim i Nemačke.
Iz toga je, naveo je on, proizašla odluka Vlade Srbije da primeni identičnu meru i o tome je obaveštena Vlada Makedonije.
Kontrole su, prema njegovim rečima, uspostavljene na granici Makedonije i Srbije, tako što će se u postojećim spiskovima uvesti posebna rubrika - gde se traži azil.
Vlada Srbije će, rekao je Vulin, kao i do sada nastaviti da štiti interese Srbije i da svaku odluku koju donosi, donosi na prvom mestu u skladu sa interesima građana i potrebe da migranti bezbedno prođu kroz našu teritoriju, budu nahranjeni, medicinski zbrinuti, bezbednosno provereni, ali uz vođenje računa o interesima Srbije i da ih štiti.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.