Prokuplje: Zaražena vaspitačica

Izvor: B92, 26.Maj.2020, 15:36

Prokuplje: Zaražena vaspitačica

Jedna vaspitačica Predškolske ustanove (PU) "Neven" u Prokuplju pozitivna je na koronavirus, kazala je Agenciji Beta direktorka te ustanove Vesna Jovanović.

Jovanovićeva je kazala da je to otkriveno nakon što je na koronavirus testirano svih 108 vaspitačica i drugih zaposlenih u toj ustanovi.

"Testiranje je obavljeno na našu inicijativu, nije bilo obavezno, ali smo mi hteli i to da proverimo uz sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već preduzete mere zaštite propisane od Ministarstava prosvete i zdravlja", rekla je Jovanovićeva.

Ona je naglasila da se radi o asimptomatskom slučaju i da "pošto nije imala nikakve simptome, vaspitačica nije ni znala da je inficirana koronavirusom".

"Ona je kao i sve naše vaspitačice radila sa zaštitnom opremom, maskom, rukavicama, zaštitnim mantilom i vizirom pa nije postojala mogućnost da se infekcija raširi po kolektivu, niti da neko dete bude inficirano", kazala je Jovanovićeva.

Kako je navela, o situaciji u prokupačkom vrtiću "Bajka", gde je radila inficirana vaspitačica, odmah je obavešten epidemiolog prokupačkog Doma zdravlja Aleksandar Cvetanović, kao i nadležne službe i ministarstva.

"Prema proceni epidemiologa a nakon dezinfekcije svih objekata PU "Neven", doneta je odluka da vrtić nastavi sa radom, a inficirana vaspitačica poslata je u kućnu izolaciju", kazala je Jovanovićeva.

Od 11. maja u Prokuplju je posle dvomesečne pauze zbog pandemije koronavirusa ponovo počela da radi PU "Neven" i to u samo dva objekta "Bajka" i "Biseri" koja trenutno pohađa 35 dece od 1.000, koliko ih je ove godine upisano u prokupačke vrtiće.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.