Izvor: Danas, 11.Feb.2016, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projektna saradnja sa Rumunima

Žagubica - Opština Žagubica je u programu prekogranične saradnje Srbija - Rumunija u okviru četvrtog poziva konkurisala sa dva projekta: partnerstvo sa opštinom Rekaš i odnosi se na stvaranje uslova za zaštitu životne sredine kroz unapređenje tehničkih i ljudskih kapaciteta za gašenje požara, a drugi se odnosi na formiranje Gorske službe spasavanja na području opštine Žagubica i rađen je u partnerstvu sa Županijom, odnosno okrugom Mehedinci, sedište Tun Severin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas <<
Potpisivanjem ugovora o partnerstvu i razumevanju i saradnji u skladu sa konkursom dokumentacijom ispoštovana je standardna procedura kada je reč o projektima koje finansira Evropska unija. Ugovore je sa predstavnicima rumunskih opština potpisao zamenik predsednika opštine Žagubica Ljubiša Jovkić, koji je najavio dolazak delegacije Rumunije u Žagubicu krajem marta.

Menadžer projekta Jovica Stojanović rekao je da karakteristika oba projekta jeste da se opština Žagubica od četiri prioriteta opredelila za zaštitu živote sredine, jer su analize pokazale da je smanjenje rizika od požara i te kako značajno - u prethodnih pet godina jedan požar je bio nedeljno, a imali su velike posledice u vidu materijalne štete, kao i indirektnih troškova. Takođe je precizirao da su projekti dobro pripremljeni i osmišljeni, a s obzirom da je opština Žagubica konkurisala za sredstva, konačno mišljenje komisije očekuje se do kraja aprila meseca.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.