Projekat Od igre do zavisnosti u Kovinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2019, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat "Od igre do zavisnosti" u Kovinu

Udruženje "Centar za pružanje podrške porodici - Umem bolje" je i ove školske godine, kao i prethodne dve, realizovalo u kovinskoj Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" projekat "Od igre do zavisnosti" kojim su obuhvaćeni svi učenici osmih razreda. Program čine četiri edukativne radionice, od kojih je prva "(Zlo)upotreba društvenih mreža", realizovana u prvom polugodištu. Druga radionica, koja je u toku, tematski je usmerena ka psihičkim, fizičkim i socijalnim posledicama upotrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << droga.

Radionice su se pokazale kao odlična priprema za srednju školu i novu životnu fazu punu izazova sa ciljem da se deca informišu i edukuju o sajber i vršnjačkom nasilju, psihoaktivnim supstancama kao i da se osnaže i nauče veštinama asertivne komunikacije, kako da zastupaju sebe i svoje mišljenje vodeći računa da ne povrede druge.

Projekat su vodili Ivana Matejić, master socijalni radnik sa završenim akreditovanim programima iz oblasti porodične medijacije i terapije. Lokalna samouprava i mesne društveno odgovorne kompanije podržale su projekat tako da se sprovodi u svih deset osnovnih škola kovinske opštine.

"Кao predmetni nastavnik, profesor fizike i tehničko-informatičke grupe predmeta, zadužen od strane Školske uprave Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u zvanju pedagoškog savetnika, prisustvovao sam svim radionicama nakon čega sam izvršio evaluaciju prema WEF kriterijumima ocenjujući je kao ostvarenu u potpunosti po svim relevantnim zahtevima, što je odlična referenca za rad Centra, kao i primer drugim lokalnim samoupravama kako se treba angažovati u ovoj veoma delikatnoj oblasti života i rada adolescenata,", kaže o projektu profesor Dejan Кreculj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.