Projekat „Beograd 2020” predstavljen u Talinu

Izvor: Blic, 10.Jun.2011, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat „Beograd 2020” predstavljen u Talinu

Danko Runić, direktor Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima i član Organizacionog odbora „Beograd 2020”, danas i sutra prisustvuje konferenciji posvećenoj transregionalnoj saradnji u oblasti kulture i kulturnih politika „Les Rencontres” u Talinu, glavnom gradu Estonije.

Poseta konferenciji u Talinu, ovogodišnjoj evropskoj prestonici kulture, omogućiće razmenu iskustava i uspostavljanje novih kontakata značajnih za pristup kandidaturi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Konferencija predstavlja izuzetnu priliku da se učesnici upoznaju sa projektom „Beograd 2020” i time obezbedi dodatna podrška kandidaturi grada Beograda.

Konferencija okuplja predstavnike institucija kulture baltičkog regiona, mnogobrojnih fondacija, predstavnike vlasti i diplomatskog kora.

– Veoma je važno pridobiti što veću podršku gradova. Iskustvo Talina, koji je bio u procesu kandidature za evropsku prestonicu kulture i mogućnosti koje je dobio kao prestonica kulture, biće od neprocenjivog značaja za našu kandidaturu. Proces kandidature Beograda je značajan utoliko što će stvoriti neophodne uslove za modernizaciju postojećih ustanova kulture i stvaranje jednakih uslova za rad privatnih i javnih institucija – ocenio je Danko Runić.

Projekat „Beograd 2020” je integralni deo strategije razvoja kulture grada za period od deset godina i očekuje se da će dati snažan doprinos razvoju Beograda na kulturnom, socijalnom i ekonomskom planu.

Do sada su Beogradu podršku dali Banja Luka, Krf, Ljubljana, Peruđa, Podgorica, Sarajevo i Viljnus, a u toku su razgovori o mogućnostima unapređenja kulturne saradnje sa još nekoliko gradova u regionu i Evropskoj uniji.

Cilj posete je da se obezbedi šira podrška kandidaturi Beograda za evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROJEKAT "BEOGRAD 2020" PREDSTAVLJEN U TALINU

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011

BEOGRAD - Direktor Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima i član Organizacionog odbora "Beograd 2020" Danko Runić, u petak i subotu prisustvuje konferenciji posvećenoj transregionalnoj saradnji u oblasti kulture i kulturnih politika "Les Rencontres" u Talinu u Estoniji...Cilj...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.