Projekat Beograd 2020 - Evropska prestonica kulture dobio podršku u Strazburu

Izvor: Blic, 11.Feb.2013, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat "Beograd 2020" - Evropska prestonica kulture dobio podršku u Strazburu

Inicijativa grada Beograda, "Beograd 2020" - Evropska prestonica kulture, dobila je podršku u okviru Rezolucije EP o Srbiji u Strazburu.

Tako je ovaj projekat i zvanično podržan u ključnom strateškom dokumentu Evropskog parlamenta koji se odnosi na Srbiju i njen proces evrointegracija.

- Naporan i iskren četvorogodišnji rad, originalan koncept projekta i podrška 15 evropskih gradova, te učešće na najvažnijim evropskim forumima omogućili su najbolji rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od svih gradova i država u zvaničnim konsultacijama Evropske komisije. Uključenost građana i visoka podrška u zvaničnima istraživanjima konačno su dobili potpunu afirmaciju u tekstu Rezolucije. U julu prošle godine, Evropska komisija je konačno zatražila proširenje projekta Evropske prestonice kulture i na pet zemalja koje nisu stalne članice, već u statusu kandidata. Na promeni pravilnika Organizacioni odbor "Beograd 2020" najviše je radio poslednjih godina i na to smo najviše ponosni. Srećni smo zbog ovog važnog trenutka za Beograd i Srbiju, ali i fokuisirani na još mnogo posla i iskušenja koji stoje pred nama - navodi se u saopštenju Organizacionog odbora "Beograd 2020".

"Beograd 2020" je projekat sa nacionalnom dimenzijom, u okviru kojeg se planira zajednički nastup gradova Srbije u najznačajnijem evropskom projektu u oblasti kulture.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EP podržao projekat "Beograd 2020"

Izvor: RTS, 11.Feb.2013

Projekat "Beograd 2020" Evropska prestonica kulture podržan u ključnom strateškom dokumentu Evropskog parlamenta koji se odnosi na Srbiju i njen proces evrointegracija, saopštio Organizacioni odbor tog projekta...U Rezoluciji koju je pripremio izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin...

Nastavak na RTS...

Evropski parlament podržao projekat „Beograd 2020“

Izvor: Danas, 11.Feb.2013

Inicijativa grada „Beograd 2020“ - Evropska prestonica kulture, dobila je podršku u Strazburu kroz Rezoluciju Evropskog parlamenta o Srbiji. Tako je ovaj projekat zvanično podržan ovim ključnim strateškim dokumentom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.