Program za mlade talente

Izvor: Megafon.co, 29.Sep.2021, 16:30

Program za mlade talente

Studenti tehničkih fakulteta i informacionih tehnologija u Srbiji do 7. oktobra mogu da se prijave za učešće u programu za mlade talente kompanije Huawei “Seeds for the future”. Program se i ove godine održava onlajn i okupiće najbolje IT studente u Srbiji.
“Od 11. do 19. oktobra 2021. mladi talenti imaće priliku da uče o 5G mreži i veštačkoj inteligenciji. Takođe, moći će da dožive tradicionalnu i modernu Kinu kroz nesvakidašnje virtuelne ture”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << kažu u kompaniji Huawei Technologies.
Program je namenjen svim studentima treće i četvrte godine osnovnih, kao i master studija. Namenjen je onima koje interesuje ICT industrija i koji dobro govore engleski jezik. Broj učesnika nije ograničen.
Kako se aplicira? Za prijavu su potrebni:
– CV;
– Prosek iznad 7.5;
– Trominutni video ili motivaciono pismo koje sadrži od 400 do 600 reči, a koje pokazuje interesovanje za ICT industriju, ciljeve i želju za učenjem;
– Zainteresovanost za kinesku kulturu i tradiciju;
– Studenti mogu da pošalju i druge materijale, kao što su akademski članci i sl.
Prijave se šalju na mejl: nevena.simic1@huawei.com. Ovogodišnji program nudi onlajn iskustvo na polju tehnoloških inovacija i međukulturalnih razmena. Mladi talenti otkriće na koji način funkcioniše tehnološki ekosistem u Kini i šta danas krije kineska kultura. U okviru programa moći će i da virtuelno obilaze izložbene dvorane, kampuse i prodavnice.
Osmodnevni program Ovogodišnje polaznike očekuje program u trajanju od osam dana.
“Mladi talenti moći će da učestvuju u početnim i naprednim kursevima o najnovijim tehnologijama poput 5G, cloud računarstva i veštačke inteligencije. Kroz program će ih voditi stručnjaci kompanije Huawei. Profesori i naučnici koji će deliti svoje znanje iz najrazličitijih oblasti, od sajber bezbednosti do avio-industrije”, kažu organizatori.
Svi studenti koji uspešno polože završni ispit, od kompanije će dobiti Huawei sertifikat. Za najbolje su pripremljene i vredne nagrade u vidu laptopova, satova i tableta.
Program “Seeds for the Future” Program je pokrenut 2008. godine. Već duži niz godina održava se u Kini, u sedištu kompanije Huawei. Do sada su učestovali studenti sa više od 500 univerziteta iz celog sveta. U sklopu programa studenti su boravili u Šenženu. “Seeds for the future” prisutan je u 130 zemalja. Prošle godine okupio je više od 3.000 učesnika.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.