Izvor: Blic, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Program na TV bira bandera

Program na TV bira bandera

LAJKOVAC - Radivojevići iz Ćelija kod Lajkovca pre dva meseca su se jako obradovali javnoj rasveti na Ibarskoj magistrali u blizini njihovog doma, koju su godinama čekali. Međutim, čim padne mrak a svetiljke zasijaju, TV prijemnik u kući Radivojevića se uključuje i isključuje po svome, sam bira programe i jačinu tona, pa tako program koji bira bandera na magistrali sluša ceo komšiluk.

- Deceniju i po ovaj naš 'kamakraun' >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je besprekorno radio, dok odjednom nije uveče počeo sam da se uključuje i isključuje. Pomislili smo da je odslužio svoje, ali pošto danju radi bez problema, a poludi jedino uveče kada se uključi rasveta na Ibarskoj, zaključili smo da postoji neki razlog u tome - pričaju Slaviša Radivojević (62), njegova supruga Danica (60) i sin Zoran (38).

Na poziv totalno zbunjenih Radivojevića, radnici 'Elektrodistribucije Lajkovac' obavili su kontrolu instalacija, merili napon struje u kući i zaključili da je sve ispravno.

- Televizor, međutim, nastavlja po svome, kad god rasveta zasija, bez obzira u koju utičnicu u kući da ga priključimo. Nosio sam televizor u servis u Lazarevac, nikakav kvar nisu našli. U tom servisu je televizor dva dana normalno radio - kaže Slaviša dodajući da se TV prijemnik 'ponaša po komandi' samo onda kada na magistrali nije uključena rasveta.

Radivojevići ipak misle da u njihovom slučaju nema misterije, ali ne znaju kom majstoru da se obrate.

- U selu me zadirkuju da televizor odnesem kod neke vračare. Dozlogrdi čoveku da se preganja sa mašinom koja kako ona hoće se gasi ili menja kanal dok traje neka serija, film ili utakmica - jada se Radivojević koji je za to vreme tri puta TV prijemnik morao da vraća u život jer se isključivao u nepravilnim vremenskim razmacima. Sumnju da je odgovoran daljinski upravljač odagnali smo kada smo videli da u njemu nema baterija!

Predrag Vujanac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.