Program Devojke u tehnologiji za veće učešće žena u IKT-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Program "Devojke u tehnologiji" za veće učešće žena u IKT-u

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Američka privredna komora Srbije pozvale su studentkinje završne godine osnovnih ili master studija tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu da se prijave na program "Devojke u tehnologiji", koji omogućava mentorstvo i praksu u uspešnim kompanijama u oblasti IKT-a.

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić istakla je da veće učešće žena u digitalnoj evoluciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << omogućava njihovo ekonomsko osnaživanje, ali doprinosi i razvoju tog sektora koji upravo zahvaljujući raznovrsnosti, inovativnosti i kreativnosti donosi dodatu vrednost ukupnom društvenom napretku.

Dodala je da je program jedan u nizu projekata koje je resorno ministarstvo podržalo ili sprovelo radi većeg i aktivnijeg uključivanja devojaka i žena u digitalni sektor, ne samo podsticanja da se opredele za ovu oblast, već i podrške onima koje su već ušle u taj sektor, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

Program "Devojke u tehnologiji" čini spoj različitih aktivnosti čiji je cilj međusobno povezivanje, sticanje konkretnih znanja za rad na IKT poslovima i u IKT kompanijama, osnaživanje liderskih veština učesnica i rad na zajedničkom projektnom zadatku.

Studentkinje mogu da pošalju biografije i motivaciono pismo ili video na i-mejl info@amcham.rs, najkasnije do 14. decembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.