Prognozno-izveštajna služba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2012, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prognozno-izveštajna služba

NOVI SAD -

Na teritoriji AP Vojvodine pre dve godine počeo je projekat prognozno-izveštajne službe, a odnedavno se njemu pridružila i republička vlada, prenosi Novi magazin.

U nekoliko narednih godina cela teritorija Srbije će biti pokrivena automatskim meteorološkim stanicama za sakupljanje podataka na osnovu kojih će biti moguće donošenje pravovremenih odluka o upotrebi zaštitnih sredstava.

Primenom ovog sistema moguće je smanjiti godišnje gubitke za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 200 do 300 miliona evra, pokazuju podaci Ministarstva poljoprivrede i trgovine.

Resorni ministar Dušan Petrović izneo je nedavno podatak da je u ovaj sistem uloženo 1,7 miliona evra da bi se našim poljoprivrednicima obezbedilo smanjenje troškova, povećanje zarade i proizvodnja robe boljeg kvaliteta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.