Prognoza: U nedelju do minus 12, u utorak i plus 19

Izvor: Večernje novosti, 15.Mar.2013, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prognoza: U nedelju do minus 12, u utorak i plus 19

VIKENDU pred nama obradovaće se, čini se, samo najmlađi sugrađani koji će poslednji put ove zime imati priliku da vide sneg. Beli pokrivač prekriće celu zemlju, ali se neće dugo zadržavati na tlu, jer od nedelje stiže toplije vreme uz povremenu kišu.Meteorolozi očekuju da će zahlađenje biti kratkog daha. Živa će poskakivati iz "minusa" u "plus". Jutarnja temperatura u petak biće od -4 do 0, a najveća dnevna do 3 stepena Celzijusova.- U petak će biti znatno hladnije sa snegom, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na jugu Srbije sa kišom koja takođe prelazi u sneg - objašnjavaju u "Meteosu". - U subotu još hladnije, sa snegom rano ujutru koji brzo prestaje, pa će tokom dana biti suvo uz postepeno razvedravanje.JOŠ PADAVINA NA PLANINAMA DO kraja marta, kažu u "Meteosu", postoje izgledi za još jedno zahlađenje, poslednjih pet-šest dana marta. Ono će, objašnjavaju, biti znatno slabije i sa snegom samo u planinama, dok će u nižim predelima padati kiša.Najhladnije će, najavljuju prognostičari, biti nedeljno jutro, dok u popodnevnim satima sledi sunčani periodi uz lokalnu oblačnost. Temperatura će ujutru biti od -12 do -4 stepena, a preko dana do maksimalnih devet stepeni Celzijusovih. Već u ponedeljak temperature u nekim delovima zemlje "popeće se" na 16 stepeni, a u utorak i do 19 stepeni Celzijusovih.- U nedelju sunčani periodi sa jutarnjim mrazem uz porast dnevne temperature i topljenje snega - kažu u "Meteosu". - Od ponedeljka još toplije sa prolaznom kišom na prelazu ka utorku. Do kraja naredne nedelje relativno toplo, ali promenljivo vreme sa povremenim prolaznim kišama.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovo je poslednji udar zime

Izvor: Mondo, 15.Mar.2013

Šokirao nas je jutrošnji minus. Sneg smo očekivali, ali, ipak su se javili problemi u saobraćaju i mnogi su jutros kasnili na posao. Bez brige, još koji dan i zima je za nama...Meteorolog “Meteosa” Branko Sparavalo za MONDO kaže da je ovo poslednji nalet hladnog talasa i da nas već od sledeće...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.