Prognoza: Stiže zahlađenje s kišom

Izvor: Večernje novosti, 26.Okt.2012, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prognoza: Stiže zahlađenje s kišom

ZA vikend će padati kiša, a u planinskim krajevima provejavaće i sneg! Prohladno vreme sa padavinama zadržaće se do sredine iduće sedmice, a zatim se očekuje blagi porst temperature.Srbija se probudila u magli. U “Meteosu” najavljuju da će se niska oblačnost sa sumaglicom zadržati pre podne.- Iz ove oblačnosti se može izlučivati sitna kiša -rosulja - kaže beogradski meteorolog Branko Sparavalo. - U južnim i jugoistočnim predelima sunčanije i toplije, a popodne će se magla i >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << niska oblačnost razići u većini krajeva. Samo još ponegde na zapadu Vojvodine može ostati tmurno vreme do kraja dana. Ujutru bez vetra, a popodne slab sa istoka-jugoistoka. Minimalne temperature od četiri do 10 stepeni, a maksimalne od 12 u maglovitim oblastima do 20 celzijusa na jugu. TOPLIJI JUG U TOKU celog perioda biće hladnije na severu i zapadu Srbije. Nešto veća temperatura biće na jugu.I u Beogradu se niska oblačnost delimično razilazi popodne, a mogući su i sunčani intervali. Temperatura od 10 do 17 stepeni.Narednih dana očekuje se česta kiša i zahlađenje. U subotu malo toplije, ali uz naoblačenje sa kišom. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. U nedelju kiša i zahlađenje, najpre na severu Srbije. U planinama iznad 1.000 metara susnežica i sneg. U ponedeljak takođe hladno sa kišom. Slično vreme u utorak uz postepen prestanak padavina i postepen porast temperature od srede. U drugoj polovini sedmice dalji porast temperature Uz većinom suvo vreme, živa na termometru pokazivaće iznad 15 stepeni.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vremenska prognoza za petak, 26.10.2012.

Izvor: 025info.rs, 26.Okt.2012

U subotu, 27 oktobra, očekuje nas nešto toplije vreme nego danas, sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 18 stepena Celzijusa, uz umeren do pojačan jugoistočni vetar. Krajem dana moguće je naoblačenje sa kišom u većini krajeva.

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.