Prognoza: Sparina do sredine jula

Izvor: Večernje novosti, 05.Jul.2013, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prognoza: Sparina do sredine jula

TEMPERATURE oko 30 stepeni, uobičajene za ovo doba godine, meriće termometri i ove sedmice. Do sredine meseca očekuje se sunčano vreme, sa povremenim pljuskovima, zbog čega će biti toplo, ali bez velikih vrućina. U „Meteosu“ za petak najavljuju toplo i pretežno sunčano vreme u Srbiji, uz dnevni razvoj oblaka i moguću pojavu lokalnih pljuskova po podne. - Veća šansa za pljuskove je u istočnoj i južnoj Srbiji - kaže meteorolog Branko Sparavalo. - Duvaće slab do umeren severni i >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << severozapadni vetar, a pritisak će biti oko normale. Minimalne temperature kretaće se od 12 do 18 Celzijusa, a maksimalne od 28 stepeni do 31 stepen. I u Beogradu će biti toplo i pretežno sunčano sa temperaturom koja će dostići najveću dnevnu u zemlji. Za vikend pretežno sunčano i toplo, ali nestabilno, uz dnevni razvoj oblaka i moguće kratkotrajne lokalne pljuskove po podne. Biće sparno, posebno posle kiše. U drugoj polovini sedmice malo niže i prijatnije temperature uz prolaznu kišu u sredu na četvrtak. Za idući vikend sunčano i toplo. Tokom ovog perioda temperature će biti u granicama normale za jul mesec, bez velikih vrućina i to većinom oko 30 stepeni. Količina padavina ispod proseka, iako lokalno može biti značajnije kiše usled pljuskova. U periodu od 17. do 22. jula moguć je jedan talas vrućina uz temperature oko 35 stepeni u toku nekoliko dana. SUNCE GREJE NA PRIMORJU ZA one koji će krenuti ka crnogorskom primorju neće biti razlike kada pređu granicu. Prognostičari i u komšiluku najavljuju sunčano i toplo vreme, sa mogućim lokalnim pljuskovima po podne na severu. Živa će se kretati od 26 stepeni do 34 stepena na jugu, a i narednih dana preovlađivaće sunčano i toplo vreme.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Prognoza, Srbija: Toplo i sparno do sredine jula, pa onda vreli dani

Izvor: NaDlanu.com, 05.Jul.2013

Temperature oko 30 stepeni, uobičajene za ovo doba godine, meriće termometri i ove sedmice. Do sredine meseca očekuje se sunčano vreme, sa povremenim pljuskovima, zbog čega će biti toplo, ali bez velikih vrućina...U „Meteosu“ za danas najavljuju toplo i pretežno sunčano vreme u Srbiji, uz...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.