Proglašena vanredna situacija u ivanjičkoj opštini

Izvor: B92, 12.Dec.2021, 21:23

Proglašena vanredna situacija u ivanjičkoj opštini

U opštini Ivanjica zbog obilnih padavina proglašena je vanredna situacija.

U planinskom delu na Javoru, Goliji i Mučnju nema struje od prošle noći, kada su počele padavine.

Struje jedino ima u Ivanjici, a ekipe su na terenu.

U planinskom delu sneg je viši od pola metra, a tokom dana napadalo je više od 30 centimetara novog snega.

Putevi se čiste po prioritetima, a neprohodan je jedino putni pravac Odvraćenica-Preko Brdo, gde su svake zime >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veliki smetovi i otežano kretanje, prenosi RTS.

U okolini Čačka u planinskim krajevima sneg je dostigao visinu od preko 50 centimetara, a na pojedinim mestima vetar je napravio nanose i do jednog metra.

Kako ističu nadležni, sneg je bio veoma vlažan, što je uticalo na otežano uklanjanje sa kolovoza.

Najteža situacija je u jeličkim selima Brezovice, Ježevica i Premeća, kao i na Kablaru, navodi Morava info.

Zamenik gradonačelnika Milan Bojović kaže da će tokom večeri i tokom noći biti nastavljeno čišćenje puteva, kako bi u ponedeljak ujutro sve nesmetano funkcionisalo

"Najveći broj saobraćajnica je očišćen, a očekujemo da ćemo tokom večeri uspeti da osposobimo i put do Brezovica, što tokom dana nije bilo moguće zbog velikih snežnih nanosa", rekao je Bojović.

Na području Čačka, svi dalekovodi su popravljeni, a u 18 časova puštena je električna energija na području Ovčara, Kablara, Ježevice, Donje i Gornje Trepče.

Zbog popravke trafostanica na Ovčaru struju su dobila i sela u lučanskoj opštini Markovica, Negrišori, Rtari i Dučalovići.

Prema podacima čačanske elktrodistribucije, još ima kvarova na niskonaponskoj mreži koji će se otkloniti sutra pre podne.

Tokom popodneva, više od pet hiljada potrošača je dobilo struju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.