Profesoru dileru određen pritvor

Izvor: Mondo, 25.Jan.2013, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesoru dileru određen pritvor

Profesoru fizičkog u Devetoj beogradskoj gimnaziji "Mihajlo Petrović Alas" na Novom Beogradu R. M. (59) koji se sumnjiči za prodaju droge određen pritvor.

Nastavniku Radomiru M. koji je uhapšen zbog krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, prema informacijama iz policije, određen je pritvor do 30 dana, rekao je večeras Tanjugu načelnik Republičke prosvetne inspekcije Velimir Tmušić.

Ukoliko se dokaže da je nastavnik fizičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Devetoj beogradskoj gimnaziji "Mihailo Petrović -Alas" izvršio ovo krivično delo dobiće otkaz u školi, rekao je Tmušić i naveo da će istraga i postupak razjasiti sve detalje ovog slučaja.

Nastavnik je, prema saopštenju MUP-a, uhapšen sa još jednom osobom u Novom Beogradu, u ulici Goce Delčeva 42, preko puta Devete beogradske gimnazije, u kojoj je zaposlen.

Istraga će, kako je rekao Tmušić, pokazati da li je nastavnik eventualno prodavao drogu učenicima.

Nastavnik je uhapšen pre dva, tri dana, nakon čega mu je škola odredila meru udaljenja sa radnog mesta.

U saopštenju policije navodi se da je Radomir M. jedan deo droge zadržavao i koristio za lične potrebe, a Tmušić ističe da direktor škole, u slučaju sumnje, ima pravo i obavezu da zaposlenog uputi na proveru zdravstvene sposobnosti

Policijski službenici Policijske uprave za grad Beograd lišili su slobode Filipa P. (37) i Radomira M. (59) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je ranije danas MUP Srbije.

Kod osumnjičenih su prilikom pretresa vozila (vlasništvo Filipa P.), u tapacirungu krovne konstrukcije pronašli 20 paketića heroina težine oko 56 grama.

Oni su lišeni slobode u trenutku primopredaje, o čemu je odmah obavešten dežurni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je Radomir M. duži vremenski period kupovao heroin od Filipa P. i prodavao dalje krajnjim korisnicima, dok je jedan deo zadržavao i koristio za lične potrebe.

Direktor škole Dejan Josipović potvrdio je da je profesor priveden, kao i da su to saznali iz dopisa koji im je poslala policija.

"Ne znamo razlog, ali smo dobili obećanje da će nam ubrzo dostaviti dokumentaciju", izjavio je Josipović.

U Devetoj gimnaziji vest je šokirala i zaposlene i učenike.

"Ovo je šok za mene i za sve one koji su tu vest čuli", kratko je rekao jedan od zaposlenih u školi.

Učenici dodaju da je profesor uvek imao dobar odnos prema njima.

"Ne verujem da je profesor to radio. On je super, uvek je bio korektan", rekao je jedan od učenika.Međutim, ima učenika koji istog profesora optužuju da im je krao novac.

U školi posle časova treniraju različiti sportisti, pa smo tu zatekli i dve devojke koje kažu da profesora znaju iz viđenja.

"Videla sam ga par puta. Ako je tačno da je preprodavao narkotike, onda je on bruka cele profesije. Ne mogu da verujem da profesor, i to još fizičkog, može bude umešan u tako nešto", rekla je ogorčeno devojka.

Profesor R. M. ranije je predavao u više osnovnih škola, a u Devetoj gimnaziji je od 1990. Posebno se interesovao za gimnastiku i na školskim takmičenjima dobio je nekoliko zlatnih plaketa.

Sredinom osamdesetih godina dobio je Oktobarsku povelju i Oktobarsku nagradu Grada Beograda, navodi "Kurir".

(MONDO/Ilustracija: Guliver/Getty Iamges/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavniku određen pritvor zbog trgovine drogom

Izvor: Blic, 25.Jan.2013

Nastavniku Radomiru M. koji je uhapšen zbog krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, prema informacijama iz policije, određen je pritvor do 30 dana, rekao je večeras Tanjugu načelnik Republičke prosvetne inspekcije Velimir Tmušić...Ukoliko se dokaže da je...

Nastavak na Blic...

Nastavniku osumnjičenom za dilovanje droge određen pritvor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2013

BEOGRAD -..Nastavniku Radomiru M. koji je uhapšen zbog krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, prema informacijama iz policije, određen je pritvor do 30 dana, rekao je večeras Tanjugu načelnik Republičke prosvetne inspekcije Velimir Tmušić...Ukoliko se dokaže...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.