Profesorka zlatnih ruku

Izvor: Šumadija Press, 21.Avg.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesorka zlatnih ruku

Od malena je želela da radi u školi i ta želja joj se ostvarila. Naravno, realnost je daleko od njenih snova, ali ona se ne predaje.

Kada je direktor jedne srednje stručne škole u Kragujevcu na birou tražio pravnika sa najboljim prosekom, ispostavilo se da je ona bila ta. Kragujevčanka Nataša Radosavljević, profesorka pravne i administrativne grupe predmeta, kao i retorike i besedništva, u Ekonomskoj školi, u novoj epizodi dokumentarnog serijala “Dobar dan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << kako ste?” govori iskreno i otvoreno o svom pozivu i stvarima koje je, kako kaže, čine živom.

Kakav je položaj prosvetnih radnika, koji su najveći problemi i sa kakvim se izazovima suočavaju u svakodnevnom radu, samo su neka od pitanja na koje je Nataša dala odgovore.

Novac jeste problem, i položaj prosvete u tom smislu, ali ja ga nikad ne bih stavila u prvi plan. Da se razumemo, ne zato što on meni nije potreban i ne zato što ja tvrdim da njega ima dovoljno. U prosveti su mnogi drugi problemi važniji od ovog problema – tvrdi ona.

Kada nije u školi, Nataša uživa u hobiju za koji kaže da bi mogla da ga opiše kao nešto najbliže primenjenoj umetnosti. Oslikava i prepravlja odeću, obuću, nameštaj, takođe slika, rami i slično.

– Nekada nastaje potpuno nova stvar, a nekada se samo preradi stara, bilo zato što je dosadna ili je negde oštećena, pa se od toga opet napravi nova – priča ova Kragujevčanka.

Junakinja druge epizode ovog dokumentarnog serijala slobodno vreme voli da provodi i u prirodi, a jezero na Bubnju joj je jedna od omiljenih lokacija u gradu.

– Ovo je jedno blago koje Kragujevac ima. Bilo je malo uređenije, ali, nažalost, nestaju stolovi, nestaju klupe… To je jedna od karakteristika našeg mentaliteta koja me potpuno izluđuje, a svodi se na “čuvam svoje dvorište, svoju avliju, iza svojih vrata, a sve mimo toga mogu da bacam preko plota, baš me briga, nije moje” – ljuti se Nataša.

Koje su vrednosti koje, po njenom mišljenju, treba da negujemo i šta možemo da učinimo da nam bude bolje, pogledajte u novoj epizodi serijala “Dobar dan, kako ste?”.



Projekat “Dobar dan, kako ste?” sprovodi se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.