Profesorka Ekonomskog fakulteta kritikovala Vučićev plan, pa pokazala neznanje

Izvor: B92, 21.Jan.2024, 18:53

Profesorka Ekonomskog fakulteta kritikovala Vučićev plan, pa pokazala neznanje

Penzionisana profesorka Ekonomskog fakulteta Danica Popović komentarisala je plan "Srbija 2027 - Skok u budućnost", koji je predstavio Aleksandar Vučić.

U svom izlaganju, Popović je iznela niz optužbi bez dokaza u vezi sa predstojećim projektima, a svaku najavljenu meru je kritikovala. Najveći gaf profesorka Popović napravila je u računici povećanja pomoći države za prvo dete.

Najava da će, kako je ona rekla, roditelji za prvo dete dobiti 500.000 dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "odjeknula je kao bomba, kao da se danas za tu namenu ne daje 371.614,46 dinara".

"Znači, to je povećanje od oko deset odsto, što je ubedljivo najmanje od svih džinovskih najavljenih stopa rasta," Rekla je Popović.

Povećanje sa 371 na 500 hiljada nije 10 odsto, već 24,5 odsto, što bi se od profesorke ekonomije očekivalo da zna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.