Profesori sjajnih budućih imena

Izvor: RTS, 25.Apr.2017, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesori sjajnih budućih imena

Najboljim kragujevačkim nastavnicima, po oceni učenika, dodeljeno je priznanje "Plaketa Koste Vujića". Kao kriterijumi za dodelu nagrade, koju je ustanovilo udruženje "Škola mira", a podržalo Ministarstvo prosvete, navode se rad, pravednost i ponašanje.
Skakodnevno ih dočekuje i ispraća iz seoske škole u Čumiću. Uz njega u zavoleli fiziku i informatiku. Naučio ih je sve o komplikovanim strujnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kolima i formulama, ali i mnogo važnije - životne lekcije. Zato je on njihov Kosta Vujić.

Šali se, ne voli da viče, uvek je za neki dogovor, objašnjava im lekcije i olakšava učenje, razvija interesovanje za druge predmete, kažu o svom nastavniku Goranu Zuberu Đorđe Tošić, Jovana Blagojević i Lazar Jakovljević.
"Najvažnija lekcija koju ih učim je da budu časni i pošteni ljudi", ističe dobitnik priznanja "Plaketa Koste Vujića" Goran Zuber.
Kragujevački đaci, pri izboru najboljih, pored pedagoških vrlina, vrednovali su i razumevanje koje im nastavnici pružaju, spremnost da im pomognu da nastave svoj put. A, u klupama, kao i u Vujićevo vreme, budući akademici, naučnici, umetnici.
"Generacije koje sam ja otpratila, i na fakultet iz Gimnazije i iz osnovne škole u srednju učili smo da samo radom i trudom, mogu da dođu do željenog cilja", kaže Bojana Tubić, dobitnica "Plakete Koste Vujića".
U svakoj školi postoji neki "profesor Vujić", ističe Petar Stefanović, inicijator priznanja:
"Naša ideja je, da ukažemo na te divne ljude, koji dane i sate provode sa decom."
Najbolji pedagozi, naslednici profesora Koste Vujića, od naredne godine, biraće se u celoj Srbiji. Neki od njih biće upamćeni, kako je govorio Vujić, kao profesori sjajnih, budućih imena.
rts.kragujevac@rts.rs 
+381 34 335 542
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.